vraag
Bedenk en organiseer een cultureel programma van 100 dagen rond de start van de Tour de France, waarbij zoveel mogelijk makers en culturele organisaties in de stad worden betrokken en een breed publiek wordt bediend.

aanpak
Crowdsourcing en storytelling, regievoering en coördinatie, communicatie. Door middel van een brainstorm zijn eerst ideeën opgehaald bij zoveel mogelijk Utrechtse cultuurmakers. Daaruit ontstond een drietal verhaallijnen die als inspiratiebron hebben gediend voor de Utrechtse makers en richtlijn waren voor de uiteindelijke samenstelling van het programma. Iedereen kon plannen indienen, uit de meer ongeveer 200 plannen is een programma samengesteld en georganiseerd.

resultaat
Een programma van 100 dagen, met meer dan 100 programmaonderdelen. Grote publieksactiviteiten, exposities, lezingen, concerten, theatervoorstellingen, alle disciplines waren vertegenwoordigd. En heel veel Utrechtse cultuurmakers deden mee (podia, musea, gezelschappen, kunstenaars, muzikanten, amateurgezelschappen).

#cultuur #utrecht #sport #programmamaken 

2015

Rol:
projectleider & programmamaker

Opdacht:
crowd-sourced programmamaken

Opdachtgever:
Gemeente Utrecht – Stichting Utrecht 2015

No tags for this post.