vakantie

Ik hoop dat je een fijne zomervakantie hebt gehad. Vakantie is, naast een uitstekende gelegenheid om te ontspannen, voor veel mensen ook een tijd van bezinning. Even verkeer je in een heel ander levensritme, heb je andere bezigheden, andere contacten, meer tijd met je partner en/of kinderen. Meer een leven ‘in het moment’, zorgelozer en vrijer misschien.

De vakantie biedt ook tijd en ruimte om te denken over het leven ná de vakantie. Over dingen die je anders wilt aanpakken, over dingen waar je me wilt stoppen. Of over nieuwe dingen, die dingen waar je na de vakantie aan wilt beginnen. In de rust en ruimte van een vakantie heb je tijd om te fantaseren, nieuwe plannen te maken. Tijd om contact te maken met de dingen die je ECHT wilt in het leven. En misschien heb je zelfs al besluiten genomen.

Dan kom je weer thuis. En voor je het weet slokt het alledaagse leven je op. School, werk, de boodschappen, sporten.. en de rest. Voor je het weet zijn de plannen en besluiten weer weggezakt naar de onderkant van je prioriteitenlijst. Is dat bij jou het geval? En wil je daar iets aan doen?

Hieronder 3 tips om meer te halen uit je goede zomervakantievoornemens:
1. Stel het je voor. Geef je plan de vorm van een concreet doel dat je in een bepaalde tijd (3 maanden, 2 jaar) bereikt wilt hebben. Maak het zo concreet mogelijk en probeer je voor te stellen hoe het is om het doel gehaald te hebben: Waar ben je? Wat doe je? Met wie ben je? Hoe ziet het er uit? Schrijf het op. Het werkt ook goed om je doel te visualiseren. Het is maar net wat het beste bij je past.

2. Geef het aandacht. Maak minimaal iedere week een moment vrij om gefocust aan je plan te werken. Dat hoeft maar een uurtje te zijn. Zet dit moment in je agenda en ga er dan ook echt even voor zitten. Gebruik de tijd om je plan uit te werken in concrete stappen. Je zult merken dat dit je plan levend houdt en energie geeft.

En last but not least:
3.  Doe het rustig aan. In een tempo dat bij jou past. Elke reis begint met een eerste stap. Jij bepaalt het tempo. En vergeet onderweg niet te genieten van de reis…