Op 7 september 2008 ging Excellence in Exile in premiere in de Utrechtse Stadsschouwburg, in aanwezigheid van Koningin Beatrix. 

Adelheid Roosen en oud-UAF-student Bright O. Richards speelden de hoofdrollen in de meeslepende muziektheatervoorstelling. Theatergezelschap De Veenfabriek maakte de voorstelling ter ere van het 60-jarig jubileum van het UAF.
Regisseur Paul Koek werkte samen met musici van het Balkan-ensemble EtnoSaraj en andere vluchtelingen. De voorstelling is gebaseerd op verhalen van vluchtelingen. Ook voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan speelde een bijzondere rol.

De regisseurs Paul Koek en Johan Simons (regieadvies) kozen voor het centrale thema van de voorstelling de ongewilde transformatie die vluchtelingen ondergaan als zij gedwongen hun thuis moeten verlaten. Ze laten hun identiteit achter. Volledig teruggeworpen op zichzelf moeten zij een nieuw bestaan opbouwen. Het is belangrijk dat deze vluchtelingen de kans krijgen om opnieuw iemand te worden. Uitgaand van het talent van ieder mens steunt de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF deze vluchtelingen.

Over de voorstelling schreef De Volkskrant: ‘Excellence in Exile is een zinderende vertoning. Er wordt veel gedanst en gezongen en de sfeer is lekker opgewekt. De teksten die Adelheid Roosen voordraagt, zijn mooi poëtisch en soms een beetje retorisch.’

Ik was projectleider van Excellence in Exile, in opdracht van Ideeel+.

#vluchtelingen #theater #projectleiding #koninklijk

2008

Rol:
projectleider

Opdachtgever:
UAF

No tags for this post.